4 september 2021
10:00 - 17:00

Ontdek . . .

In Amsterdam West liggen tientallen groene paradijsjes verscholen tussen de huizen. Prachtige pluktuinen, geurige bloementuinen, educatieve natuurspeeltuinen, actieve moestuinen, sierlijke stiltetuinen en ruisende rusttuinen.

Sommige tuinen liggen al honderd jaar in een stil binnenterrein, sommige bovenop drukke winkels, andere op daken van woonboten. Er zijn wormhotels, kikkervijvers, composteerplekken en vogelplekken. Misschien komt u er wel elke dag langs, zonder dat u het weet…

Op zaterdag 4 september 2021 zullen 25 bijzondere tuinen in Amsterdam West open zijn tussen 10:00 en 17:00 uur. 

Begin bij een startpunt

Ontdek de groene pareltjes, ga op speurtocht en geniet. Ook voor kinderen valt er veel te beleven. Passe-partouts met een plattegrond zijn op de dag zelf verkrijgbaar bij de startpunten voor € 2,50 (kinderen tot 12 jaar en Stadspashouders gratis). Bekijk alle tuinlocaties en kijk waar je wilt starten.

Tweede editie bijzonder gewaardeerd

In 2018 is de eerste editie gehouden. Honderden bezoekers genoten van de bijzondere tuinen, de ontspannen sfeer en het heerlijke weer. Kijk op onze Facebook pagina voor een impressie. 

Voor de tweede editie (2019) hadden we nieuwe tuinen. De sfeer was gezellig en de waardering weer bijzonder goed. Alleen het weer zat wat tegen. Kijk bij alle tuinlocaties voor een overzicht van de tuinlocaties 2019. Helaas ging de editie 2020 vanwege Corona niet door.

In 2021 verwachten we weer veel prachtige tuinen. Reserveer alvast een plekje in je agenda. Bekijk welke tuinen we in 2019 hadden, en welke al voor 2021 hebben toegezegd.